Învățământul Dual: mai aproape ca oricând de pedagogi, părinți și elevi

Învățământul Dual astăzi este mai aproape ca oricând de pedagogii, părinții și elevii din 161 instituții școlare din nordul țării. Aceasta se datorează efortului unei echipe de oameni care nu sunt indiferenți de viitorul elevilor de azi și a Moldovei de mâine.

La Campania de promovare a Învățământului Dual „Promo Dual VET” au aderat organizații ale societății civile, dar și specialiști din Direcțiile Educație, din 11 raioane de nord.

Promotorii Învățământului Dual au realizat un număr impunător de sesiuni de informare a managerilor școlari, cadrelor didactice, părinților și elevilor claselor a VIII-XII-a. În cadrul acestora, au familiarizat participanții cu specificul Învățământului profesional tehnic prin Învățământ Dual și măsurile întreprinse la nivel de țară pentru dezvoltarea acestui sistem educațional al viitorului. Deși toate sesiunile de informare au fost realizate la distanță, prin diferite canale și platforme de comunicare, specialiștii implicați în Campanie au avut oportunitatea de a fi cât mai aproape de părinți și elevi, cu intermedierea specialiștilor din Direcțiile Educație, a managerilor școlari și al diriginților. Până la momentul actual, au fost realizate 537 sesiuni de informare, în care au participat 5116 părinți și 5698 elevi. În unele raioane activitățile mai continuă.

Elevii și părinții au adresat numeroase întrebări de clarificare, uneori provocatoare, pentru a înțelege mai bine diferențele între învățământul dual și sistemul clasic de formare profesională, avantajele pentru elevi, părinți și economia țării.

Sursa: https://asociatiademos.wordpress.com/

One thought on “Învățământul Dual: mai aproape ca oricând de pedagogi, părinți și elevi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *